Elk team heeft een Teammanager.  Dat is een ouder van een van de teamleden die alle communicatie voor het team opvolgt. Je kan bij hem of haar terecht met al jouw vragen. Hij/zij regelt allerhande zaken voor het team; bijvoorbeeld dat er iedere week voldoende spelers zijn en dat de scheidsrechters aanwezig zijn. 

Binnen de club communiceren we via Twizzit (web of app, iOS & Android). 

Als je je inschrijft bij Blue Lions maken we voor jou een account aan en daar kan je veel mee doen!

 • Je ziet in de agenda waar en wanneer er trainingen, wedstrijden en sociale activiteiten plaatsvinden
 • Belangrijk nieuws staat in de nieuwsfeed.
 • Je kan makkelijk je teamgenoten bereiken en je teammanager & coach jou ook.
 • Je kan er allerlei team- en competitie-info op raadplegen.

Wat wij van jou vragen? Gebruik deze app om:

 • Aan te duiden op welke wedstrijden je wel en niet aanwezig kan zijn. Doe dit voor wedstrijden uiterlijk een week voordien zodat je team indien nodig op zoek kan gaan naar vervanging.
  • We rekenen op 80% beschikbaarheid bij de matchen, tenzij dit anders voor aanvang van het seizoen werd aangegeven.
 • Geef aan wanneer je wel en niet naar de training kan komen.
  • We baseren ons hierop om het juiste aantal trainers in te zetten, dus deze info is voor ons heel belangrijk.
  • Zoalng de Covid-regels van kracht zijn moet deze info up-to-date zijn in het kader van contact tracing. 
 • Blijf nooit weg zonder te verwittigen!

Een tweede nuttige app is de officiële app van de Belgische hockeybond – de Belgium Hockey App (iOS, Android). Deze hockey app kan door iedereen gebruikt worden om te kijken waar, om hoe laat en tegen wie wedstrijden gespeeld worden. Deze Belgium Hockey App biedt gelijkaardige functionaliten als Twizzit aan, bv het aangeven van aanwezigheden op wedstrijden. Bedankt om hiervoor echter enkel Twizzit te gebruiken. Bij Blue Lions gebruiken Team Managers en Scheidsrechters deze App om de wedstrijdadministratie in orde te houden (wedstrijdblad, scores). Scores zijn enkel zichtbaar voor het publiek vanaf U9 en hoger. Het loont zeker de moeite om deze te downloaden.

Heb je een probleem met je Twizzit login? Contacteer leden_hockey@bluelions.be

Op zaterdag vinden de competitiewedstrijden van de outdoorcompetitie plaats. Er wordt altijd een uit- en een thuiswedstrijd gespeeld maar niet noodzakelijk na elkaar. Het uur en de plaats worden door de federatie vastgelegd, gebaseerd op basis van verschillende criteria zoals bijvoorbeeld het aantal beschikbare velden. Een wedstrijd bestaat uit twee helften met een korte pauze ertussen.

Het outdoor-seizoen bestaat uit 2 periodes. In deze periodes bieden we outdoor trainingen en wedstrijden aan.

Periode 1: september - midden november / Periode 2: midden februari - mei.

Vanaf U7 schrijven we teams in voor de competitie. Ook onze trimmers, Ladies en Gents spelen regelmatig wedstrijden. De jongste jeugd speelt normaal gesproken vroeg.

Naarmate je ouder wordt, beginnen de wedstrijden later. Meestal speel je op kunstgras of op een waterveld.

 • U7-U8: spelen 3/4 tegen 3/4 op 1/8e veld, duur wedstrijd: 2x 20’
 • U9 : spelen 6 tegen 6 op 1/4e veld, duur wedstrijd 2x25’
 • U10-U12: spelen 8 tegen 8 op 1/2e veld, duur wedstrijd 2x25’
 • U14 en up: spelen 11 tegen 11 op 1/1 veld, duur wedstrijd 2x30’ (U14) of 2x35’

Competitiewedstrijden

Een team is altijd verplicht een competitiewedstrijd te spelen. Forfait geven betekent dat de club een boete moet betalen en de wedstrijd verloren verklaard wordt. De team manager kan als hij/zij het genoeg op voorhand weet, een nieuwe datum en plek kiezen als er niet genoeg spelers kunnen deelnement aan een geplande match.

Afgelastingen van wedstrijden

Een veld kan onbespeelbaar zijn door zeer hevige regen, als er sneeuw ligt of als het gevroren heeft. In dat geval communiceren we in eerste plaats via de website,vervolgens via de teammangers en onze social mediakanalen. Afhankelijk van een nationale of lokale afgelasting moet de wedstrijd ingehaald worden. Jouw teammanager brengt je hiervan op de hoogte.

Afgelastingen van trainingen

Regen en wind schrikt ons doorgaans niet af. Zorg dat je kind altijd voorzien is op de weersomstandigheden (regenjas, muts, handschoenen, reserverkledij, zonnepet, zonnecreme). Als het naast nat ook nog eens koud is dan kan het zijn dat we een training voor de allerjongste spelers niet laten doorgaan. Het is dan voor hen niet aangenaam; ze staan nog veel stil en zouden kou kunnen vatten. We proberen jullie tijdig op de hoogte te brengen. Ook bij het in voege treden van het nationaal hitteplan kunnen er afgelastingen plaatsvinden.

Heb je zin gekregen in Hockey?

Hockey kan voor kinderen tussen 5 (U6) en 18 jaar (U19), in één van de respectievelijke jongens- of meisjesteams. Bij inschrijving word je volgens leeftijd toegewezen aan je team. Tot en met U11 proberen we zo evenwichtig mogelijke teams samen te stellen, dwz dat er tot die leeftijd geen 'selectie op basis van skills' en niveauverschil is tussen een eerste en tweede, enz Team. Vanaf U14 gebeurt er wel een selectie op basis van het hockeyniveau. Deze selectie is gebaseerd op prestaties en houding op en naast het veld, en gebeurt door het Technisch Comité met input van Teammanagers en Teamcoaches.

Voor hockeyers ouder dan 18 zijn er bij Blue Lions volgende mogelijkheden:

> Vanaf september 2020 zal Blue Lions voor het eerst een Dames & Heren team oprichten. Wens je hiervoor in te schrijven, kijk bij lidmaatschap, of stuur een mail naar jeugd@bluelions.be

> Trim Hockey is recreatief hockey voor ~25 tot ~50 jarigen. Blue Lions Trim traint op maandagavond vanaf 20.30. Kom gerust een kijkje nemen om te testen of dit iets voor jou is.

> Blue Lions heeft een Ladies en een Gents Team, deze trainen en spelen in een specifieke competitie voor +35jarigen. 

Er bestaan vele andere mogelijkheden om te hockeyen. Op termijn wil Blue Lions ook G-Hockey (Hockey voor mindervaliden) en Fit Hockey (Hockey voor 55+) aanbieden.

Sponsors

© 2020, website powered by Twizzit.com