Wat is indoor hockey?

Indoor hockey is een variant van veldhockey, maar je speelt dus in een zaal. Het is een snel en zeer technisch spel. Blue Lions voorziet zowel indoor training als indoor competitie voor jeugdleden U11 en up.  Er zijn niet zoveel zalen in België die zich lenen tot indoorhockey.  Wij kunnen beschikken over De Polygoon, Diependal en de Steenberg in Moorsel.  Omwille van deze capaciteit kunnen we 18 teams in competitie inschrijven.  

Je kiest zelf of je al dan niet deelneemt, maar wij raden het zeker aan omdat dit zeer goed is voor de technische ontwikkeling, goed voor de teamspirit én vooral omdat het heel plezant is!  Maar, je moet je hiervoor apart inschrijven én er is een extra kost aan verbonden. 

  

Is deelnemen aan het indoorseizoen verplicht?

Neen, maar voor onze 1e elftallen is dit wel sterk aangeraden.  De indoorsessies dienen om het technisch niveau van de spelers op te krikken.  Je blijft bovendien actief tijdens het winterseizoen.  Dus waarom zou je het niet doen? 

 

Ik wil enkel komen trainen en niet naar de matchdagen komen, kan dat?

We weten dat de matchdagen tijdrovend zijn omdat we telkens 2x 1uur spelen.   Tel daarbij de mogelijk verre verplaatsing, dus het vraagt een serieus engagment.  Maar, omdat de zaalcapaciteit voor trainingen ook beperkt is laten we enkel leden toe die minimaal 80% van de matches aanwezig kunnen zijn.  Er is voor leden geen train only optie. 

 

Welke teams spelen officiële indoor-matchen?

Bij Blue Lions is dat vanaf U11.  In 2021 kunnen we uitzonderlijk ook U10 teams toelaten.   

 

Wat met de jongere leden? 

Jongere leden bieden we een alternatief winterprogramma aan.  Dit hangt af van de beschikbaarheden van trainers, zaal/veld en het aanbod van de hockeybond.  

 

Waar vinden de trainingen plaats ? 

We beschikken over sporthallen aan De Polygoon en in Diependal in Tervuren en over de Steenberg in Moorsel. 

Het trainingsschema moet nog worden opgemaakt, dit hangt deels af van de interesse van de leden, de beschikbaarheid van de zalen en de trainers.  Voor iedere leeftijd proberen we de training op  één van de trainingsdagen van het outdoorseizoen te laten plaatsvinden. 

De capaciteit van de zalen is echter wel gelimiteerd, we willen het uiteraard voor iedereen voor veilig houden. 

 

Waar vinden de wedstrijden plaats ? 

Omdat er minder zalen zijn die zich lenen tot indoorhockey wordt de competitie vanuit de Bond anders georganiseerd. 

Er worden dikwijls 2 wedstrijden op één wedstrijddag afgehandeld.  Je speelt een keer een uit- en meteen ook een thuiswedstrijd, op dezelfde locatie. Bij elke wedstrijd zal ieder team een scheidsrechter moeten leveren, dus ook op verplaatsing.  

De 2e wedstrijd kan aansluitend zijn, maar je zal soms ook tussen 2 wedstrijden een uurtje moeten wachten.  Je zal je dikwijls ook iets verder moeten verplaatsen.  Hou er dus rekening mee dat deelnemen aan de indoorcompetitie iets meer tijd vergt op een outdoor-wedstrijddag.   

 

Wanneer vinden de wedstrijden plaats? 

U11 en U12: 7 weekenden, 2 wedstrijden per weekenddag - niet tijdens de kerstvakantie.  Jongens op zondag, meisjes op zaterdag.  
U14-U19: 7 weekenden, niet tijdens de examens (dus laatste 2 weekenden van november, dubbel weekend eind van de kerstvakantie, periode is tot 30 januari) 
vermoedelijk jongens op zaterdag, meisjes op zondag. 

 

Wanneer kan ik in Twizzit zien waar en om welk uur we spelen? 

Dat duurt nog even.

Wij moeten tegen eind september laten weten welke (18) teams we inschrijven in competitie.

Vervolgens start de hockeybond met het samenstellen van poules.  

Ondertussen moeten wij als club onze teams samenstellen, dit gebeurt op basis van de inschrijvingen via het inschrijvingsformulier (dat binnenkort verstuurd wordt).

Wanneer onze teams in Twizzit zijn aangemaakt, zul je jouw indoor team terugvinden bij “Mijn Twizzit” -> “Groepen”

Wanneer de Bond ook de teams geactiveerd heeft, zullen deze door onze Twizzit administrator met Twizzit gesynchroniseerd worden en verschijnen de wedstrijden en aanwezigheden in Twizzit

 

Hoeveel spelers staan er op het veld én op het wedstrijdblad?

Er staan altijd maximaal 6 spelers, dit is inclusief goalie, op het veld. 

Per wedstrijd mag je maximaal 11 spelers op het wedstrijdblad zetten.  

 

Moet ik een andere uitrusting voorzien voor het indoorseizoen?

Je moet spelen met een indoorstick, deze stick is lichter, dit om de vloer niet te beschadigen. 

Non-marking sportschoenen zijn zoals altijd bij het betreden van een sportvloer verplicht. 

Daarnaast verwachten we dat je je bitje en scheenbeschermers draagt.  Voor competitieteams/spelers is  één volledige handschoen (linkerhand) eveneens verplicht. 

 

Wat draagt de Goalie?

De Goalie-outfit moet altijd volledig gedragen worden, de kit is deze van de outdoorcompetitie.

Enkel de gespen onder de kickers moeten vervangen of afgeplakt worden zodat deze geen beschadiging aan de sportvloeren aanbrengen.  

Hoelang duurt een indoorwedstrijd?   

T/M U12 - 2X20’

U14+ = 2X25’

  

Moet de scheidsrechter over een attest beschikken? 

Ja, dat is bij indoor verplicht.  Je moet altijd één eigen scheidsrechter meenemen, voor iedere wedstrijd.  Om een indoorwedstrijd te fluiten moet je een apart examen afleggen, dit omdat er voor indoor andere regels gelden.

Het examen is minder uitgebreid dan het outdoor-examen.  De club voorziet hiervoor vlak voor aanvang van het indoorseizoen enkele opleidingen. We plannen deze zo laat mogelijk in om geen verwarring te creëren bij de laatste outdoorwedstrijden.

Om het examen te kunnen afleggen moet je beschikken over een eigen drillster-account.  Hierop kan je oefenen en uiteindelijk het examen afleggen.  Vraag nu alvast je account aan via sportsecretaris_hockey@bluelions.be als je er nog niet over beschikt.  En oefenen maar.

Extra gratis tip: leg het examen direct af eens je 100% op je oefeningen behaald hebt, dit om herexamen met extra wachttijd te voorkomen. Succes!

 

 

Ik kan niet wachten om indoor te spelen, hoe schrijf ik me in? 

Het inschrijvingsformulier ontvang je binnenkort.