Onze trainers... wie zijn ze, wat drijft hen, waar komen ze vandaan en hoe kan ik er een worden?  

We vroegen het aan hoofdtrainer Marijke!  

 

Waar komen de Blue Lions trainers vandaan ?  

We willen zoveel mogelijk trainers uit spelende Blue Lions leden recruteren.  Dit is een belangrijk speerpunt van de missie van onze club.

 

Hoe oud moet ik zijn om training te geven?  

Je kan als hulp-trainer aan de slag vanaf U16-leeftijd, een maximum leeftijd om training te mogen geven bestaat niet. 

 

Waarom zou ik trainer willen worden?  

Het is leuk, het is tof en het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Het is een mooie kans om te leren hoe je moet communiceren, hoe je een groep kan leiden en organiseren. We hebben veel van onze jonge trainers zien groeien doordat ze hun eigen talenten ontdekten. Het is ook een kans om je eigen hockey skills te verbeteren, omdat je veel beter inzicht krijgt in de techniek en tactiek. Verder maak je deel uit van een heel erg leuk trainersteam.

 

Word ik betaald?

Ja, we voorzien een kleine vergoeding, maar geld mag zeker de drijfveer niet zijn om aan dit avontuur te beginnen.  Als een beginnende trainer start je aan 5 euro per uur, dit is ook afhankelijk van je leeftijd en dit wordt meer naarmate je meer ervaring hebt en eventueel meer opleidingen volgt.

 

Aan wie mag ik training geven? 

Als een beginnende trainer zal je beginnen met het trainen van de U6, U7-U9, U10,U11 categorieën of ook U12 als je meer ervaring hebt.

 

Geef ik alleen training aan een groep?

Dat hangt er helemaal vanaf hoeveel ervaren trainers er zijn per trainingssessie. Wanneer er genoeg zijn dan zal je als beginnende trainer samenwerken met een ervaren trainer.

 

Moet ik de aspirant initiator cursus gedaan hebben om als trainer te beginnen?

Liefst wel!  We organiseren deze cursus jaarlijks, veelal tijdens de 2e helft van het seizoen.  Als je echt heel graag trainer wilt worden en je kunt niet bij de cursus aanwezig zijn praat dan even met Vikki of Marijke.

 

Welke ondersteuning krijg ik ?

De hoofdtrainers zijn aanwezig gedurende alle trainingen om je te helpen verbeteren en feedback te geven. Met hun hulp heb je een mooie gelegenheid om te leren van een hele goede trainer. Wanneer en hoe vaak geef ik training ? Je begint waarschijnlijk met 1,5 tot 3 uur per week. Afhankelijk van wanneer jij kunt en hoe het trainingsschema eruit ziet, word je ingedeeld. We maken afspraken met elke trainer afzonderlijk en bekijken wanneer ze kunnen en wat de club nodig heeft.

 

Wanneer zou ik beginnen met training geven?

Als je de Aspirant Initiator Cursus doet, dan begin je dit seizoen al met training geven zodat je meteen kan toepassen wat je tijdens de cursus hebt geleerd en je begeleid kan worden door de meer ervaren trainers. Sommigen onder jullie zijn ook al gestart met training geven bij de U6-jes. In ieder geval is het doel om je volgend seizoen een volledig lid van onze trainersteam te maken.

 

Ik heb trainers/hockey-ervaring via een andere club.  Kan ik bij jullie training geven? 

Dat kan zeker.  Neem contact met ons op en we bekijken graag met jou wat mogelijk is!  mail naar; marijkevalster@bluelions.be.  

 

De eerste keer in goal?  Spannend!  Voor U10-U11 bieden we op zondag goalietraining aan.  Raad jouw speler zeker aan om hierop aanwezig te zijn.  Vanaf U12 worden de keepers op de doordeweekse keeperstraining verwacht.    

Wil de speler thuis al even oefenen ?  bekijk dan even deze tips: 

Je houding:

Sta op je voorvoeten

Buig je knieën een beetje

Handen iets lager dan je schouders

Ellebogen voor je lichaam

 

Tijdens het spel: 

Blijf altijd naar de bal kijken, beweeg met het spel mee.

Trap de bal met de binnenkant van de klomp

Zorg dat je na elke actie weer snel klaarstaat voor de rebound

 

Oefening voor thuis:

Met een tennisbal op korte afstand tegen een muurtje trappen. Of de tennisbal met een hand vangen. Goed voor je reflexen!  

 

Tips voor de coach: 

Zorg als coach dat je de keeper mee betrekt in de warming-up en moedig hem / haar tussentijds aan. 

Ouders achter de goal kan storend zijn zeker als het ouders van de tegenstander betreft.  Grijp indien nodig in en vraag de toeschouwers om een stukje verder plaats te nemen. 

  

© 2020, website powered by Twizzit.com