Wat?  

Drillster is het online platform waarmee je de spelregels van het hockey kan instuderen én kan aantonen dat je ze kent.     

Waarom?  

Je hebt een "drillster-diploma" nodig om wedstrijden op groot veld te spelen (én om deze wedstrijden te fluiten).  Deze verplichting wordt opgelegd door de hockeybond.  Spelers die niet in orde zijn mogen niet opgesteld worden, doet jouw coach of teammanager dat wel dan ontvangt de club hiervoor een boete, die per overtreding toeneemt. 

Als je de regels kent dan wordt het spel leuker en blijft het veilig voor iedereen!  

Voor wie?  

Spelers die wedstrijden op groot veld spelen.  Voor referees voor deze wedstrijden is het eveneens verplicht, fluit jij voor jongere teams dan is deze cursus ten sterkste aanbevolen.  

Hoe kan je drillster verkrijgen? 

1) vraag een account aan. 

  • door het drillster formullier in te vullen
  • vermeld je naam, mailadres* , en voor welk team je speelt. 

Wij sturen de info door naar de bond die jou vervolgens een login gaan bezorgen. 

=> Hou rekening met een aantal werkdagen om dit in orde te krijgen.  

* het mailadres mag niet gebruikt worden door een ander familielid.  Gebruik bij voorkeur een mailadres waar je naam in voorkomt, zo moeten wij niet op zoek naar het 'gelukzakje92@hotmail.be" van de club.  Als je een nieuw emailadres creëert, verander dit dan ook in TWIZZIT - Contact Details

 

2) je begint te oefenen 

Via deze webapplicatie (drillster) krijg je een aantal oefeningen, filmpjes, situatieschetsen,.. die jij via meerkeuzevragen moet oplossen.  Je hebt geen cursussen nodig! de nodige uitleg krijg je bij de correctie van jouw antwoorden.  

Een eerste keuze die je maakt is outdoor of indoor.  Let er bij outdoor op dat je de verschillende onderwerpen inoefent.  

Denk je klaar te zijn om het examen af te leggen?  Lees deze tips!

- Werk alle oefenvragen af tot je aan 100% zit.  Zo kan je zonder zorgen het examen aan.  

- Probeer een periode te zoeken waarin je regelmatig kan oefenen en vervolgens direct het online-examen kan afleggen.  Dan zit alles nog vers in jouw geheugen en de vragen van het examen komen uit de reeks die jij ingeoefend hebt!  

- Let op: je moet minstens 90 % halen op het examen. Bij tweemaal niet slagen is de mogelijkheid om het examen nog eens te doen geblokkeerd (zo wil men voorkomen dat je je examen doet zonder te oefenen).  Is jouw account geblokkeerd dan kan je wel nog oefenen, maar geen examen afleggen. 

stuur dan een mail naar umpire@bluelions.be met de melding dat jouw account geblokkeerd werd owv 2 mislukte pogingen.  We doen dan een nieuwe aanvraag voor jou.  Hou in dit geval rekening met een langere wachttijd van om en bij de 2 maanden.  Dat is het beleid bij de Bond, om te vermijden dat er zomaar examens afgelegd worden zonder voldoende kennis op te doen.  

 

Bij Umpire vragen of moeilijkheden: umpire@bluelions.be