Wil je graag helpen in één van onderstaande domeinen?

Wil je graag deel uitmaken van het hockey leidingsteam?

- sociale media coverage voor hockey 

- nieuwsbrieven maken voor hockey

- een grafische merkstijl ontwikkelen en laten evolueren

- website artikels schrijven en publiceren

- foto's en video maken

laat het ons weten op vrijwilligers@bluelions.be en communicatie@bluelions.be . We zoeken zowel mensen die overkoepelend willen helpen of in één van de deeldomeinen.

Wil jij ons vrijwilligersteam versterken en er zo mee voor zorgen dat Blue Lions een super georganiseerde Club is en blijft ?  Probeer dan meteen ons mailadres vrijwilligers@bluelions.be uit. 

Taken: 
 
 Samen met de andere leden van het Vrijwilligers comité ga je op zoek naar vrijwilligers voor de verschillende lopende taken en events 
 Je gebruikt je sociaal netwerk en contacten om vrijwilligers te motiveren en aan te trekken om te helpen binnen de club

 Je neemt deel aan sociale evenementen en maandelijkse vergaderingen van het Vrijwilligers Comité

 
Verder: 
We schatten dat deze functie 1 uur per week in beslag neemt. Er kunnen piekmomenten zijn rond bv de start van het seizoen of bij bepaalde events.  
 
We zoeken personen met: 
Goede communicatie- en netwerkvaardigheden, vriendelijk en open persoonlijkheid. 
 
Wat kan je verwachten?  
Enthousiaste samenwerking met de verschillende comités en groepen. Deel uitmaken van een dynamische en groeiende Internationale Hockey en Tennisclub.  

Ben jij af en toe beschikbaar om foto's te trekken van club-evenementen, wedstrijden en/of trainingen?

We gebruiken deze foto's graag voor onze socials, affiches ed. 

De momenten waarop je aanwezig kan zijn kies je zelf.    

Neem contact met ons op via vrijwilligers@bluelions?

Heb je interesse om een team te coachen, te managen of om als scheidsrechter te zorgen voor een sportief verloop van de matchen van jouw (klein-)zoon/dochter, broer of zus? Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op via vrijwilligers@bluelions.be!  

De Team Coach 

We zijn vooral op zoek naar ouders die het leuk vinden om de kinderen te helpen in hun ontwikkeling als hockeyspeler en er mee voor willen zorgen dat dit in een aangename, positieve omgeving kan gebeuren.  Hockey-ervaring is leuk, maar is geen vereiste. 

Alle trainingen tijdens de week worden gegeven door leden van het trainersteam onder leiding van Vikki Chadwick, de technische directeur van Blue Lions. In het weekend rekenen we op de ouders om de coaching  tijdens de wedstrijden op te nemen.

Wij bieden jou ondersteuning waar nodig, we hebben een trainingsprogramma doorheen het jaar. Onze jeugdcoördinator staat klaar om op al jouw vragen te antwoorden.    

Van een Team Coach verwachten we dat je: 

de richtlijnen van het technisch comité toepast en de ouders hiervan informeert

Het technisch comité werkt de tactische visie uit voor de club die gebaseerd is op de richtlijnen van de Belgische Hockey Federatie. Specifieke concepten worden per leeftijdsgroep toegepast en gebaseerd op de vaardigheden binnen het niveau van de leeftijdsgroep.

zorg jij ervoor dat elke speler weet wat zijn rol is binnen het team. 

Als coach vertaal jij het tactisch kader op niveau van jouw team.  Wij vinden het belangrijk dat jonge spelers leren om op verschillende posities te spelen, ondanks de voorkeuren van de speler.  Met jouw positieve stimulatie is dat geen probleem.    

draag je fair play en respect hoog in het vaandel en zie je er mee op toe dat alle wedstrijden veilig verlopen.  Safety first: zonder bitje en scheenbeschermer wordt er niet gespeeld en afval verdwijnt in de vuilbak of wordt meegenomen.      

De geschatte tijd in deze rol bedraagt ongeveer een 1.5 uur per week bij wedstrijden.

Wil je de oudere teams coachen dan is hockey- en/of coach ervaring wel een vereiste.  Omdat de matchen langer duren moet je eerder rekenen op 3 a 4 uur in de week als uitgangspunt.   

De Team Manager 

De Team Manager is de link tussen de club en de ouders.  Ben je stipt, kan je goed organiseren, communiceren en mobiliseren?  Neem dan deze functie zeker in overweging. 

Deze taken neem jij met plezier op:

het organiseren en opvolgen van spelers en scheidsrechter(s) voor wedstrijden

Om een match te kunnen spelen zijn er, afhankelijk van de leeftijdsgroep, een aantal spelers nodig. De team manager volgt dit op en zoekt indien nodig spelers van een ander team (gelijke leeftijd of jonger) aan om in te springen. Als er teveel kinderen kunnen komen voor een match, dan kan de team manager een beurtrol maken. 

Voor elke thuiswedstrijd U7/U8 moet er 1 scheidsrechter zijn, vanaf U9 zijn er dat er 2.  jij kan ouders perfect motiveren om deze rol op zich te nemen of zoekt via de interne kanalen die we ter beschikking stelt de nodige scheidsrechter(s). 

communicatie rond training, wedstrijden en andere club activititeiten.

De team manager zorgt dat de teamleden op de hoogte zijn van alle wedstrijdinfo; datum, uur, plaats en scheidsrechter, wie voor de appelsientjes zorgt, etc.  Jij geeft wijzigingen zoals bv afschaffing van een training, wijziging wedstrijduur, ...  direct door aan jouw team.   Na de wedstrijd zorg jij ervoor dat de score op het wedstrijdblad wordt ingevuld. 

Je bent een belangrijke schakel in het sociale aspect van de club. Je spoort jouw team aan om deel talrijk aanwezig te zijn op de extra clubactiviteiten.  Is er een feestje dan ben jij graag van de partij en breng je zoveel mogelijk teamleden mee!     

helpen van de coach

De coach en de team manager vormen één team.  Samen zorgen jullie ervoor dat iedere wedstrijd goed verloopt.  Tijdens de wedstrijden kan je bv helpen met wissels, tijd bijhouden, de spelers langs het veld oppassen... Of je zorgt dat de coach op een andere ouder hiervoor beroep kan doen, het is dus zeker geen verplichting om bij iedere wedstrijd aanwezig te zijn. 

Ingeschatte tijd 2 uur per week, inclusief de aanwezigheid bij de meeste matchen (wat geen must is)

 

Scheidsrechter 

Het klinkt misschien raar, maar om bij de jongere teams te fluiten is er geen hockey ervaring vereist!  Begint jouw kind met hockey spelen dan moedigen wij jou aan om deze rol op te nemen. Je geraakt actief bij het spel betrokken, je leert de regels in volle actie. De club voorziet uiteraard ondersteuning voor al onze scheidsrechters, zowel voor de jongere als voor de oudere teams.  Wist je dat er geen officieel diploma nodig is om outdoor wedstrijden te fluiten tot en met U12? 

Wil je fluiten bij U14 en up of wil je je als ref bij een jonger team nu al optimaal voorbereiden ?  dan begeleiden wij je in het behalen van het diploma.      

Hoe helpen wij jou? 

Je kan alle regels terugvinden voor de verschillende leeftijdsgroepen op de website van Blue Lions. 

We geven op regelmatige tijdstippen infosessies per leeftijdscategorie, hier kan je met al je vragen terecht. 

We hebben enkele club umpires die op zaterdag de minder ervaren scheidsen ondersteunen. 

Daarnaast kan je een account aanvragen op drillster, hierdoor kunnen je aan de hand van filmpjes situaties inschatten en zoveel oefenen als je maar wilt.  Toegang tot deze app kan je aanvragen via de Club Umpire.  

Met al jouw vragen kan je bij de club umpire terecht.


ingeschatte tijd = aanwezigheid bij thuismatchen (1 op 2 wedstrijden) 1.5 uur per week.

Sponsors

© 2020, website powered by Twizzit.com