De meeste Blue Lions jeugdteams spelen in de Vlaamse Hockey Liga (VHL reeksen genoemd) tegen andere teams uit Vlaanderen. Soms en vooral in het Indoorseizoen worden er ook competities opgesteld ism met Ligue Francophone du Hockey en wordt er met Brusselse en Waalse clubs gespeeld. De Nationale reeksen worden op Belgisch niveau gespeeld.

Het niveau van de competitie in de VHL varieert van VHL1 tot VHL3. 

Soms worden dus ook voor indoor & outdoor, in functie van efficiëntie, competities samengesteld over de VHL en LFH (Ligue Francophone du Hockey) om verplaatsingen voor clubs zo efficiënt mogelijk te maken. Door het beperkt aantal hockeyclubs (ongeveer 100 in 2020) is het echter onvermijdelijk dat er soms op landniveau grote afstanden voor wedstrijden dienen afgelegd te worden.

Daarnaast bestaat er de mogelijheid om te promoveren van de VHL naar de Nationale Competitie, in de meeste leeftijdscategoriëen tot 19 jaar is er een Nationale 1 en Nationale 2 reeks.

Het hoogste niveau van volwassen hockey is de Belgian League (Nationale Ere-afdeling A) en de Open League, zowel voor Heren als Dames. 

Europees wordt er gehockeyed op clubniveau in de EuroHockey League (outdoor & indoor), en op landenniveau in het Europees Kampioenschap (om de 4jaar). 

Internationaal wordt er gehockeyed op landenniveau in de FIH Pro League (jaarlijks), en op het Wereldkampioenschap (om de 4 jaar).

Het Belgische hockey staat op hoog niveau, zo staat het nationale herenteam (Red Lions) op de eerste plaats in de wereldrangschikking in 2020, na een Europese titel in 2019 en een Wereldtitel in 2018. Ze behaalden op de Olympische Spelen in Tokio een gouden medaille.  Het nationale damesteam (Red Panthers) staan steevast in de top 12 en hebben grote ambitie voor de komende jaren verder te stijgen.