De nieuwe Corona maatregelen zorgen ervoor dat +12-jarigen niet meer in team kunnen sporten, maar je mag nog wel buiten sporten met maximum 4 personen.

En dat is genoeg om toch fit te blijven en in vorm te zijn wanneer we terug met z’n allen het hockeyveld op mogen.  In het park gaan lopen is bijvoorbeeld één van de dingen die je nog wel kan doen. En wat is er leuker dan wanneer je je kunt meten met je ploeggenoten?

Daarom hebben we in de Strava app 2 segmenten gecreëerd waaraan een klassement verbonden is.

Strava? Een segment? Qué?

Strava is een app die je kan downloaden op je smartphone waarmee je je sportprestaties kan bijhouden via GPS tracking.  Als je wil meedoen, download je de Strava app en creëer je een profiel, hiervoor moet je minstens 13 jaar oud zijn. Je kan uiteraard altijd de GSM van mama of papa lenen als je gaat lopen. Blue Lions is aanwezig als club op Strava, wordt dus zeker lid van onze Strava Club.   

Wanneer je gaat lopen, zet je de Strava app aan. Je klikt op “record”, selecteert de juiste sport (lopen in dit geval) en klikt op start. Lopen maar!

Wanneer je klaar bent met lopen, klik je op stop. Je bewaart je activiteit en je bent klaar!

Maar we hebben het extra leuk gemaakt door in het Park van Tervuren 2 segmenten te maken.

Een segment is een deel van een route of looptraject. Elke keer je een segment afwerkt, wordt je tijd automatisch opgenomen zodat je deze in het klassement van het segment kan vergelijken met die van andere sporters en ploeggenoten.

Welke segmenten hebben we gemaakt?

Blue Lions Tour: een rondje in het Park van Tervuren. Het segment start aan de slagboom bij het Bootjeshuis. Je loopt door de Keizerinnedreef richting Vossem tot wanneer je ter hoogte van het Spaans Huis komt. Je gaat rechts naar het Spaans Huis en aan het Spaans Huis sla je opnieuw rechtsaf de Rijkunstdreef in richting Tervuren dorp. Aan het einde sla je rechtsaf en loopt tot aan de slagboom van het Bootjeshuis waar het segment eindigt.

Strava Blue Lions Tour

Blue Lions Sprint: Een sprint van 480 meter die start ter hoogte van het houten brugje over de vijver (bij het Spaans Huis) en dan richting Tervuren loopt tot aan de hoek waar je rechtsaf kan tussen de vijvers richting het museum.

Opgelet, je moet de segmenten in de juiste richting lopen of je tijd wordt niet opgenomen.

Volg hieronder de Strava Exploten van je clubgenoten !