We hebben teams voor meisjes en jongens van 5 tot 99 jaar!

Voor kinderen tussen 5 (U6) en 18 jaar (U19):

 • je komt in een jongens- of een meisjesteam terecht, afhankelijk van je leeftijd
 • Vanaf U12 en hoger wordt ook naar je niveau gekeken.

Tot en met U11 (~'Under11') proberen we zo evenwichtig mogelijke teams samen te stellen, dwz dat er tot die leeftijd geen 'selectie op basis van skills' en niveauverschil is tussen een eerste en tweede, enz team. Vanaf U12 gebeurt er wel een selectie op basis van het hockeyniveau. Deze selectie is gebaseerd op prestaties en houding op en naast het veld, en gebeurt door het Technisch Comité met input van Teammanagers en Teamcoaches.

Voor hockeyers ouder dan 18 zijn er bij Blue Lions volgende mogelijkheden:

 • Dames & Heren team: vanaf 19 jaar 
 • Junior Ladies: vanaf 30 jaar
 • Ladies en een Gents Team: deze trainen en spelen in een specifieke competitie voor +35jarigen
 • Trim Hockey: recreatief hockey voor volwassenen. Dit is een gemengd team voor mannen en vrouwen. Beginnende volwassenen starten ook in dit team.

Op termijn wil Blue Lions ook G-Hockey (Hockey voor mindervaliden) en Fit Hockey (Hockey voor 55+) aanbieden. Heb je interesse hierin, laat het ons dan weten via info@bluelions.be

 

Het hockeyseizoen loopt van september tot mei.

Het seizoen wordt opgedeeld in een outdoor- en indoorgedeelte.

 • je schrijft je in eerste instantie in voor het outdoorseizoen dat loopt van september tot november + van februari tot mei. 
 • Wil je tijdens de winterstop jouw technieken bijschaven, ben je gebeten door de hockeymicrobe of wil je je vrienden niet zo lang missen? Dan kan je je vanaf eind september inschrijven voor het indoorseizoen dat loopt van november tot eind januari. 
 • Er zijn geen reguliere trainingen tijdens de schoolvakanties en op feestdagen.

Blue Lions Tervuren biedt tijdens schoolvakanties stages aan waarop zowel leden als niet leden welkom zijn.  Meer info hierover vind je onder Hockey - Stages.  

 

Wat heb je nodig?

 • Hockeystick: deze kan geleend worden bij de club tijdens de proeftrainingen
 • Gebitsbescherming (Verplicht! Bitjes zijn te koop in het Clubhouse)
 • Scheenbeschermers (Verplicht!)
 • Schoenen: sportschoenen of hockeyschoenen. In ieder geval geen schoenen met stalen toppen zoals bv voetbalschoenen.
 • Speel je ook wedstrijden dan heb je een blue lions outfit nodig. 

 

Waar trainen we?

Het merendeel van de trainingen gaat door op Polygoon (sportcentrum defensie; Hertswegenstraat 61 - 3080 Tervuren), met eventuele aanvulling van Diependal. Dit staat duidelijk op het trainingsschema vermeld.  

 

De wedstrijden: 

Op zaterdag vinden voor de jeugd de (outdoor-) competitiewedstrijden plaats. Er worden zowel uit- als thuiswedstrijden gespeeld. Het uur en de plaats worden door de federatie vastgelegd. Een wedstrijd bestaat uit twee helften met een korte pauze ertussen.

Vanaf U7 schrijven we teams in voor de competitie. De jongste jeugd speelt normaal gesproken vroeg. De oudere jeugd later op de dag.

 • U7-U8: spelen 3 tegen 3 op 1/8e veld, duur wedstrijd: 2x 20’
 • U9 : spelen 6 tegen 6 op 1/4e veld, duur wedstrijd 2x25’
 • U10-U12: spelen 8 tegen 8 op 1/2e veld, duur wedstrijd 2x25’
 • U14 en up: spelen 11 tegen 11 op 1/1 veld, duur wedstrijd 2x30’ (U14) of 2x35’

Ook onze volwassenen (dames & heren; ladies & gents; trimmers) spelen regelmatig wedstrijden. Richtlijn: heren/dames hebben matchen op zondag, ladies/gents/trim op maandagavond om de 2 weken.

Competitiewedstrijden

Een team ingeschreven in competitie is verplicht om de wedstrijden te spelen. Forfait geven betekent dat de club een boete moet betalen en de wedstrijd verloren verklaard wordt. De team manager kan als hij/zij het genoeg op voorhand weet, een nieuwe datum en plek kiezen als er niet genoeg spelers kunnen deelnemen aan een geplande match.

Afgelastingen van wedstrijden

Een veld kan onbespeelbaar zijn door zeer hevige regen, als er sneeuw ligt of als het gevroren heeft. In dat geval communiceren we in eerste plaats via website (nieuws), vervolgens via de teammangers en onze social mediakanalen. Afhankelijk van een nationale of lokale afgelasting moet de wedstrijd ingehaald worden. Jouw teammanager brengt je hiervan op de hoogte.

 

Gepaste kledij voor matchen en trainingen

Voor matchen draag je een Blue Lions outfit.

Regen en wind schrikt ons doorgaans niet af. Zorg dat je kind of jijzelf altijd voorzien zijn op de weersomstandigheden (regenjas, muts, handschoenen, reserverkledij, zonnepet, zonnecreme). Als het naast nat ook nog eens koud is dan kan het zijn dat we een training voor de allerjongste spelers niet laten doorgaan. Het is dan voor hen niet aangenaam; ze staan nog veel stil en zouden kou kunnen vatten. We proberen jullie tijdig op de hoogte te brengen. Ook bij het in voege treden van het nationaal hitteplan kunnen er afgelastingen plaatsvinden.

 

Inschrijven of de tarievenlijst checken, kan via club/lid worden. Heb je dan toch nog een vraag, mail dan naar info@bluelions.be