... een aangename familiale hockey- en tennisclub met aandacht voor recreatief hockey en tennis, maar waar tophockey en toptennis niet wordt uitgesloten. Zusjes, broers, papa’s en mama’s kunnen allemaal lid worden, en ieder kan op zijn eigen manier onze sporten beleven. De waarden die hockey en tennis in het algemeen nastreven: fairplay, respect, familiaal gevoel, gezelligheid en tolerantie zijn ook bij Blue Lions aanwezig. We willen deze waarden doorgeven aan onze spelers, zodat ze op een correcte manier leren omgaan met anderen op, maar ook naast het veld.

 

  • Fairplay - Wij beoefenen onze sport volgens het reglement van de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en de Vlaamse Hockey Liga en ook van de Koninklijke Belgische Tennisbond (KBTB) en Tennis Vlaanderen. Wij gedragen ons sportief op en naast het veld, tijdens en buiten de wedstrijden, tegenover onze tegenstrevers, teamgenoten en alle supporters.
  • Respect - Wij tonen respect voor alle spelers, ouders, begeleiders, coaches, trainers, scheidsrechters en supporters van alle clubs, zowel op eigen terrein als buitenshuis. Al het materiaal en de infrastructuur worden respectvol behandeld.
  • Familiaal - Wij zijn een club voor jong en oud. We willen de hele familie betrekken bij de verschillende clubactiviteiten. Plezier:  we willen dat iedereen met een tevreden gevoel naar huis gaat na een wedstrijd of clubevent.
  • Tolerantie - We stellen ons open voor iedereen en discrimineren niemand. Persoonlijk belang is ondergeschikt aan ploeg- en clubbelang.
  • Groei-omgeving – Binnen Blue Lions kunnen spelers zich zowel recreatief als competitief ontwikkelen, maar ook voor rollen als coach, trainer, scheidsrechter, teammanager, comité lid bieden kansen tot persoonlijke ontwikkeling.
  • Inclusief – Blue Lions staat open en verwelkomt eenieder op elke leeftijd en op elk niveau.

Bij Blue Lions proberen we, samen met de vele vrijwilligers veel gezellige activiteiten voor u en uw kinderen te organiseren, waarbij iedereen elkaar beter kan leren kennen. Als u besluit om uw kind in te schrijven bij Blue Lions houdt dit in dat uw hele familie welkom is.

 

Het hele jaar door zetten vele leden zich in voor onze club. Teamindeling, wedstrijdorganisatie, trainingen, coachen, fluiten, materiaal regelen, evalueren van spelers, publiceren van berichten, het onderhoud van het veld, verzorgen van de ICT, maken van contracten, organiseren van evenementen en het regelen van vele andere zaken: dit wordt allemaal door vrijwilligers gedaan! Zonder de inzet van hun tijd en capaciteiten zou onze club simpelweg niet kunnen bestaan. Samen proberen we onze club te ondersteunen en daarvoor is de hulp van iedereen nodig.

 

Alle hulp is zeer welkom en nodig. Zo blijven we een vereniging van vrijwilligers. Iedereen kan zijn steentje bijdragen. Er zijn voldoende functies, waarbij kennis van hockey of tennis niet nodig is. Op onze website publiceren we onze meest prangende vacatures maar we kunnen daarbuiten ook hulp gebruiken. Contacteer ons via vrijwilligers@bluelions.be en laat ons weten waarvoor we op jou kunnen rekenen. Alle bijdragen klein en groot, van korte tijd of iets langere duur worden sterk gewaardeerd.

 

We moedigen onze jeugdspelers aan om actief mee te groeien binnen de club. We begeleiden hen om jeugdtrainer of scheidsrechter te worden. Hiervoor voorzien we de nodige cursussen en praktijkbegeleiding. Daarnaast betrekken we hen graag bij de inzet van onze evenementen en het beheer van onze social media.